ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА - фото: инфоКВпресс
ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА – фото: инфоКВпресс

Уговором о реализацији пројекта који су потписали градоначелник Краљева др Предраг Терзић и Далиборка Несторовић, потпредседница Удружења Покрет за децу „Три плус“, и град Краљево придружио се низу локалних самоуправа широм Србије које су приступиле овом удружењу са циљем безбеђивања финансијских олакшица при куповини робе и пружању услуга породицама са троје и више деце.

Како би се побољшао материјални стастус ових породица којих у Краљеву има око 2.000, оне ће доделом персонализованих картица под називом – „Поносне картице 2019  Цена минус за три плус“ бити у прилици да остваре попусте или бити ослобођене плаћања роба и услуга у бројним правним субјектима на територији града, али и целе Србије.

– У Краљеву се овом пројекту до сада придружило око 120 предузећа, установа и организација који ће омогућити попусте на своје услуге породицама са троје или више деце. Наше картице су персонализоване, а моћи ће да их користи цела породица – каже Далиборка Несторовић.

Право на ову картицу имају све мајке, самохрани очеви, усвојитељи или старатељи са територије Краљева који имају троје или више деце од којих је бар једно малолетно.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Бројне установе, попут нашег позоришта, библиотеке и СЦ „Ибар“ одлучиле су да помогну нижим ценама, а одбојкашки клуб „Техничар“, ЖРК „Металац“ и КК „Плеј“ су омогућили да деца којих има најмање троје у породици могу да тренирају бесплатно. Ту су и бројне приватне фирме, играонице и агенције. Очекујем да ће се још више компанија прикључити овој сјајној акцији – нагласио је градоначелник Терзић.

Заинтересовани већ од среде могу да се пријаве на шалтерима за брзе одговоре краљевачке Градске управе од 8 до 14 часова. Пријављивање ће трајати до 15. фебруара, а наравно за све оне који током године добију треће дете и после тог рока.

Телефони за информације су 036/306-220 и 036/312-471.