НАСТРАДАО Саша Живановић
НАСТРАДАО Саша Живановић

ПОРОДИЦА САШЕ ЖИВАНОВИЋА У ШОКУ ПОСЛЕ ЊЕГОВЕ ТРАГИЧНЕ ПОГИБИЈЕ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ КОД КРАЉЕВА

Не могу да верујем да мог брата Саше више нема, да је тако несрећно настрадао. Од туге и бола хоће срце да ми препукне. Боље да сам ја погинуо него он, не знам где главом ударам. Како ћу даље без мог Салета, како ће његова седмогодишња кћеркица? Ни у најгорим кошмарима нисам могао ни да сањам да ће оваква трагедија да нас задеси.

Кроз сузе и гласне јецаје, не скривајући патњу за својим несрећно настрадалим братом, говори Златко Живановић(42) старији брат Саше Живановића(37) који је јуче по подне погинуо у саобраћајној несрећи у селу Милавчићи, на магистралном путу Краљево – Крагујевац.

Саша је тог кобног дана, како сазнајемо, управо кренуо код брата у  Пожаревац, када је под још неразјашњеним околностима у његов „рено твинго“ ударила ролна лима тешка неколико тона која је испала из  из товарног дела шлепера новопазарске регистрације, а који се креатао у супротном правцу. Од задобијених повреда у готово потпуно смрсканом аутомобилу несрећни Саша је убрзо преминуо.

Златко Живановић - фото: инфоКВпрес
Златко Живановић – фото: инфоКВпрес

-Недавно је стигао из Аустрије и најпре је отишао код оца Слободана који сада пензионерске дане проводи у Врњачкој Бањи. Нисмо се видели, није ми се јавио да је кренуо код мене у Пожаревац одакле је иначе наша породица. Отишао је на други свет, а нисмо имали прилике да се изгрлимо и изљубимо, да смо се бар чули, да ми је рекао „где си бураз“… – неутешно прича Златко. – За несрећу ми је јавила моја супруга. Ево, још не могу да дођем себи, тресем се… Па, зар је могуће да нас је задесила оваква судбина? Није то мој Саша заслужио.

Према причи рођака и пријатеља које смо јуче затекли у дворишту куће његовог оца Слободана у Врњачкој Бањи, који због великог бола није био у стању да са нама разговара, Саша је био вредан и поштен младић, а његова седмогодишња кћеркица била му је све у животу.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Живео је и радио у Бечу где је и рођен и завршио школу. Тамо су му биле кћерка и разведена супруга, као и његова мајка Јелица. О њему нико ружну реч не може да каже. Био је вредан, добар отац, бавио се спортом. Много смо лепих тренутака провели заједно – каже један од Сашиних пријатеља. – Права трагедија, несрећна судбина, шта друго да вам кажем. Увек први одлазе они најбољи, остављајући нас да плачемо и тугујемо за њима. Страшна несрећа за све нас.

Према незваничним информацијама, возачу шлепера новопазарске регистрације са којег је испала ролна лима одређено је задржавање у притвору како би се утврдиле све околности под којима се ова несвакидашња, испоставиће се трагична несрећа догодила.


Како незванично сазнајемо, надлежно тужилаштво наложило је обдукцију Сашиног тела. Након тога, његови посмртни остаци биће сахрањени у Врњачкој Бањи што је жеља његовог оца Слободана.

– Његова жеља је да Саша буде овде сахрањен како би сваког дана могао да обилази његов гроб – додају пријатељи породице Живановић.