TRI#OBJEKTIVA#GRUPE#UMETNIKA

У галерији краљевачког Културног центра „Рибница“ синоћ је отворена атрактивна изложба фотографија под називом „Путовања три објектива“, чији су аутори Томислав Петернек, Горан Кукић и Игор Мандић.

Изложба обухвата 60 фотографија насталих на путовањима тројице аутора који негују различите стилове. Фотографије Томислава Петернека, настајале су неколико деценија и бележе занимљиве и неочекиване ситуације из свакодневног живота, на фотографијама Горана Кукића приказани су рефлекси у различитим излозима широм Европе, док су дела Игора Мандића колекција доживљаја тренутка са различитих континената – од пустиње до најнасељенијих места.

На отварању изложбе, аутори су истакли да је ово 24. групно предтављање којим дају подршку фото клубовима широм Србијe. 
– Закључили смо да се сва дешавања одигравају у великим градовима као што су Београд, Нови Сад или Ниш. Покренули смо иницијативу којом популаришемо фотографију и анимирамо људе у мањим местима да се активирају и да покушају нешто више да ураде у домену света фотографије – рекао је Горан Кукић.

Он је нагласио и да су популаризацијом друштвених мрежа људи изгубили приступ у изражају који би требало да буде мало дубљи и да нешто више говори о самој фотографији.

– Фотографија по друштвеним мрежама траје две, три секунде и брзо губи вредност. Због тога што је галеријски формат фотографије запостављен, добили смо мотив да направимо децентрализацију културе у домену у коме ми можемо – додао је Кукић. – Таквим приступом основали смо доста фото клубова по Србији, као и што смо подржали рад овдашег Културног центра и Клуба ф.64. Сматрам да два, три човека могу да покрену све!

После свечаног отварања, аутори су били распложени за разговор са посетиоцима, изложба ће у КЦ „Рибница“ бити отворена до 27. марта.