фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После скоро двомесечног ванредног стања, настављена је свеобухватна реконструкција Атлетског стадиона, једне од тренутно највећих инвестиција у Краљеву.

Радови на овом спортском здању на којем грађевинци ових дана раде пуном паром, подсећамо, требало је да буду завршени још у априлу прошле године. Том првобитном року, међутим, испречили су се лоше одрађена пројектна документација, обрушавање дела пута и још низ других, како надлежни тврде, непредвиђених проблема.

– Заиста су се радови одужили, али је после гомиле недаћа са којима смо се некако изборили, добро што се коначно назире и њихов крај – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву.

После бројних најава, одлагања и вишедеценијског ишчекивања, комплетна реконструкција и доградња дотрајалог, запуштеног и оронулог Атлетског стадиона започета је у јесен 2018. За реализацију овог пројекта Министарство привреде и краљевачка локална самоуправа заједно су издвојили око 180 милиона динара.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Завршетак радова очекујемо крајем јуна, с тим што након тога предстоји још обележавање тартан стазе и борилишта. То раде специјализоване екипе из Пољске јер стадион мора да добије сертификат за одржавање такмичења – додаје Несторовић.

Атлетски стадион, за чију су изградњу такозваним самодоприносом својевремено новац издвајали сви Краљевчани, саграђен је још пре 48 година. Овом реконструкцијим краљица спортова коначно ће добити  здање какво и заслужује, а Краљево ће употпунити своју спортску инфраструктуру још једним објектом по светским стандардима.