Годину дана након што је набујала Западна Морава тешко оштетила мост на локалном путу Грдица-Опланићи, завршени су грађевински радови на реконструкцији ове, веома прометне ћуприје.

фото: инфоКВпрес

Очекује се да мост и званично буде пуштен у саобраћај и да се постави комплетна сигнализација. Како сазнајемо, преко моста ће бити дозвољен пролазак путничком саобраћају, лакшим теретним возилима носивости до 3,5 тона и мањим пољопривредним машинама.

– Добро је што је овај посао коначно окончан и што ће преко моста моћи да пролазе путничка возила јер ће на тај начин многима бити олакшан одлазак на посао или у школу у Краљево. Проблем је, међутим, што ће комбајни и већи трактори и даље морати да иду заобилазним путем. Ваљда ће и ту да се нађе неко решење јер многи живе са једне, а имања имају са друге стране Западне Мораве – кажу овдашњи мештани.

фото: инфоКВпрес

Овај мост је 1981. године саградила војска и од тада у њега нико није ништа улагао, нити га сређивао. Четири деценије је одолевао све чешћим поплавама, високим водостајима, бујицама, ударима свега што ћудљива Западна Морава нанесе. Његова конструкција ипак је попустила под налетима бујице у јуну и августу прошле године и од тада је, због тешких оштећења на два носећа бетонска стуба, мост био затворен за саобраћај. За његову реконструкцију локална самоуправа је из буџета издвојила око 17 милиона динара.