Вртић ,,МИЛОМИР" на Берановцу - фото: инфоКВпресс
Вртић ,,МИЛОМИР“ на Берановцу – фото: инфоКВпресс

Уз пригодну свечаност и у присуству челника локалне самоуправе и бројних гостију, данас је у насељу Берановац обележен завршетак изградње новог вртића који ће од почетка наредне године похађати 100 малишана из овог, али и из оклоних насеља.

За изградњу овог савременог објекта од 810 квадрата, канадски добротвор српског порекла Миломир Главчић донирао је Краљевчанима чак 200.000 евра, док је локална самоуправа из градског буџета издвојила исту суму за инфраструктуру и спољашње уређење, а средствима за суфинансирање мера популационе политике финансирала је његово опремање.

Завршетак грађевинских радова обележен је симболично на 94. рођендан добротвора Главчића, а у знак захвалности вртић ће понети његово име – „Миломир“.

– Велику захвалност дугујемо нашем добротвору, као и министарки без портфеља у Влади Србије Славици Ђукић Дејановић који су нам помогли да овај вртић изградимо и опремимо. Малишани из овог и околних насеља, више неће морати да иду у удаљене вртиће – рекао је овом приликом др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

А, да има огромно срце, веће него Канада, Миломир Главчић родом из села Ковача подно Копаоника, доказао је небројано пута. Само за изградњу новог моста преко Ибра Главчић је Краљевчанима поклонио око милион евра, потом нешто више од пола милиона евра овдашњој Општој болници „Студеница“ за куповину магнетне резонанце, па 247.500 за набавку најсавременијег скенера, као и 70.000 за ултразвук. Са донацијом за вртић, Краљеву је до сада даровао око два милиона евра!