фото: инфоКВпрес

Због оштећења једног од носећих стубова, мост преко Западне Мораве на локалном путу Адрани – Опланићи, до даљег је затворен за саобраћај.

Како сазнајемо, стуб је оштећен услед преласка преко моста камиона који су превозили тешки терет, ангажованих на изградњи „Моравског коридора“ у непосредној близини. Стручне екипе су већ извршиле “снимање“ ситуације како би се у што краћем року обавила санација оштећеног стуба и пронашло алтернативно решење за пролазак тешке механизације. 

фото: инфоКВпрес

У овдашњој локалној самоуправи истичу и да су овакве ствари неминовност у близини великих градилишта приликом реализације капиталних пројеката, нарочито када су у питању дотрајали мостови на локалним саобраћајницама који су минулих година оптерећени и зубом времена, и честим ударима бујица и тешким теретима.

– Имамо уверавања да ће бити санирана сва оштећења – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. – Очекујемо и да ће се обавити испитивања како би се јасно дефинисало којим саобраћајницама и мостовима тешка механизација може да пролази.