kraljevo-zaplenjena-marihuana-u-progorelici-na-ibarskoj-magistrali-30-11-2016

ДОБАР „УЛОВ“ ПОЛИЦИЈЕ У КРАЉЕВУ И НИШУ

У две одвојене акције у Краљеву и Нишу припадници МУП запленили су укупно око 74 килограма марихуане и том приликиом ухапсили две особе осумњичене да су (пре)продавале дрогу.

У Прогорелици на Ибарској магистрали, недалеко од Краљева, полиција је приликом контроле комбија којим је управљао С.Д.(24) из Трстеника пронашла 51 пакет марихуане у посебно направљеном бункеру. Осумњичени С.Д. је ухапшен и у законском року биће приведен у Више јавно тужилаштво у Краљеву на саслушање.

У другој акцији, приликом претреса породичне куће осумњиченог Г. Р.(43) у Нишу, полиција је  пронашла три кесе марихуане, укупне тежине 544,7 грама, 20 патрона калибра 12 мм марке „ремингтон“, као и 17 пиштољских метака калибра 7,62 мм. У сарадњи са полицијом из Босилеграда, током претреса друге куће осумњиченог пронађено је и 35 осушених биљака марихуане тежине 16,5 килограма.

Због сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња и стављање у промет оружја и експлозивних материја, полиција је ухапсила осумњиченог Г.Р. који ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.