заплена#дуван#и#гардероба

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, у сарадњи са овдашњом Пореском полицијом и тржишном инспекцијом, запленили су око 99 килограма резаног дувана и велику количину одевних предмета.

Полиција је заплењени дуван и гардеробу пронашла у јуче у Прогорелици на Ибарској магистрали, недалеко од Краљева, приликом контроле два теретна возила новопазарских регистрација.

У кабини теретног возила којим је управљао тридесеттрогодишњи Новопазарац пронађено је 10 џакова са укупно 98,6 килограма резаног дувана, а у кабини камиона којим је управљао његов суграђанин (37), седам џакова са 292 комада гардеробе различитих робних марки познатих светских произвођача, без одговарајуће документације. Дуван је одузет и предат припадницима Пореске полиције у Краљеву, док је гардероба предата Тржишној инспекцији.

По налогу надлежног тужилаштва, против тридесеттрогодишњака биће поднета кривична пријава због шверца, док ће против тридесетседмогодишњег возача бити поднета кривична пријава за кривично дело неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуге.