војскаЗахвалнице отаџбине Краљевчанима Значке и захвалнице отаџбине за добровољно служење војног рока у Војсци Србије и допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије, данас су уручена лицима која су на добровољно служење војног рока упућена током 2011, 2012, 2013. и 2015. године са територије града Краљева и општина Косова и Метохије из надлежности Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Краљево.

Захвалнице и значке на свечаној церемонији добровољним војницима је уручио начелник Регионалног центра Крагујевац Министарства одбране Републике Србије пуковник Игор Авдић, заједно са начелником Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Краљево потпуковником Браниславом Јелачом и сарадницима.

Поносан сам јер припадам народу који има младост која у себи гаји најлепше моралне вредности, која зрело и одговорно размишља и спремна је да стане у војнички строј ради одбране своје државе, која воли слободу и отаџбину Србију – истакао је пуковник Авдић.

војска

Један од наших суграђана који се добровољно пријавио за служење војног рока, двадесеттрогодишњи Милош Марковић, у марту 2015. године је постао војник – „Одувек сам желео да постанем војник и да конкуришем за пријем у Војску. Иако је тромесечно служење војног рока на моменте било напорно, научио сам много тога. Након тога сам се у Београду пријавио за војну полицију и чекам одговор. Служио сам у Сомбору и у Ваљеву. Желео бих, и надам се да ћу имати прилике да то и остварим, да мој животни позив буде – Војска“ – истиче Милош.

– Надам се да ће један део вас остати у систему одбране, а да ће остали знање стечено у војсци применити у цивилству, поручио је младићима и девојкама који су добровољно служили војску – градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.