споменик#драгана#гаге#николића

Иако се у први мах чинило да је у питању вандализам, бронзана статуа у природној величини великана српског глумишта Драгана Николића у централном врњачком парку ипак се није нашла на мети вандала, већ је у питању, како сазнајемо, само сплет несрећних околности.

По речима Николе Џамића, једног од иницијатора да се статуа легендарног глумца постави у Врњачкој Бањи, испред Термоминералног куптила, недалеко од извора „Топла вода, установљено је да је део Гагиних наочара – случајно поломљен.

– Један гост Врњачке Бање се играо са својим дететом и када је малишана подигао да боље погледа статуу, дете је нехотице повукло оквир и поломило део наочара. Поломљени део је враћен и техничке службе санирају оштећења. Веома је важно нагласити да се ипак не ради о вандализму јер Врњчани изузетно поштују Гагу – каже Џамић.

Статуа Драгана Николића у врњачком парку, дело познатог вајара Драгољуба Димитријевића, свечано је откривена минулог четвртка, а подигнута је на иницијативу овдашње Специјалне болнице „Меркур“ чији је популарни глумац био промотетр и заштитно лице.

– Гага је много волео Врњачку Бању и заузимао је посебно место у срцима мештана. Постављањем његове статуе желели смо да му се бар мало одужимо и захвалимо – додаје Никола Џамић. – Она је сада један од симбола престонице српског континенталног туризма и наша је дужност и обавеза да је чувамо.