zoran debeljak 01

РОДБИНА, КОЛЕГЕ, ПРИЈАТЕЉИ И ПОШТОВАОЦИ ОПРОСТИЛИ СУ СЕ ДАНАС ОД ЛЕГЕНДАРНОГ РАДИО ВОДИТЕЉА

Комеморативним скупом у скупштинској сали општине Врњачка Бања, у присуству најближе родбине, колеге, пријатељи и поштоваоци опростили су се данас од  преминулог радио водитеља Зорана Дебељака.

Рођен је 1960 године. Још као млад огласио се са таласа, тада већ далеко познате и веома слушане радио Врњачке Бање. Учио је занат од старијих колега, додавао свој таленат, и сврстао се у водеће радио водитеље некадашње Југославије. Његов глас постао је заштитни знак у емисијама „Зелени булевар“, „Вентил“…. Осим, како је знао да каже, његове  радио Бање, остаће упамћен и са таласа радија „Студио Б“.

zoran debeljak 02

Деби, како су га из милоште звали, са доста пажње прихватао је младе колеге, тајне свог заната преносио на њих.  По много чему био је јединствен, изузетно омиљен. Они који су га добро познавали, и други који су га само по гласу знали, ценили су и поштовали његов рад.

Његова кратка болест, била је сурова, за кратко време одвела га је из овоземаљског строја великих. Вест о његовој смрти великом брзином прострујала је друштвеним мрежама. Многи, у својим написаним порукама, постављали су питање – Зашто?

Осим свог редовног посла на радију, касније, и на телевизији ВРТ (Врњачка радио телевизија) показо се и као добар филмски стваралац. Заједно са својим радијским учитељом Миланом Никодијевићем, урадио је неколико документарних видео серијала, а на РТС сарађивао је у емисији „Ово је Србија“.

Увек је говорио да је „билећанац“, поносан што је завршио надалеко познату школу Резервних војних официра у Билећи.

Поштован у народу, међу занатлијама, привредницима… Волео је боемски живот. Поред Мораве и Дрине сакупљао је енергију за даље. Заљубљеник у авијацију. Преминуо је 28. новембра, баш на Дан 98. Авијациске бригаде, у којој је увек био добродошао  и  радо  виђен  гост.

Последњих година са успехом је водио радио Бању 2.

Зоран Дебељак сахрањен је данас на гробљу у Врњачкој Бањи.