Бањска променада на којој је нападнут ученик
Бањска променада на којој је нападнут ученик

Шеснаестогодишњи ученик другог разреда врњачке Угоститељско-туристичке школе, родом из Лазаревца, пронађен је у ноћи између уторка и среде, око један сат после поноћи, без свести и са тешким повредама главе на популарној врњачкој „променади“, недалеко од овдашње библиотеке.

Како се претпоставља, ученик је брутално претучен, највероватније металним „боксером“, а како лежи на плочнику без свести пронашли су га пролазници који су одмах потом позвали хитну помоћ и алармирали полицију. Са тешким повредама, опасним по живот, дечак је хитно пребачен у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву, а потом у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу.

-Према последњим информацијама дечаково стање је стабилно и то је сада најважније. Иако је ђак наше школе он није становао у нашем Дому ученика, већ у изнајмљеном, приватном смештају, тако да не знам где је у то време ишао и зашто је још био напољу – каже Јелена Чеперковић, директорка Угоститељско-туристичке школе у Врњачкој Бањи. – Још смо сви у шоку, и наставници и ђаци. Надам се да ће починиоци овог страшног чина убрзо бити ухваћени.

Како сазнајемо, полиција интензивно ради на расветљавању свих оклолности под којима се догодио овај незапамћени инцидент у Врњачкој Бањи и предузима све неопходне мере како би утврдила ко је шеснаестогодишњака свирепо претукао и привела га надлежном тужилаштву.