Пас "Бади"
Пас „Бади“

ЗА ДВЕ ГОДИНЕ У МОРАВСКОЈ УЛИЦИ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ ОТРОВАНО ПЕТ ПАСА

Засад непознати починилац отровао је недавно златног ритривера Бадија, власништво породице Лукић из Моравске улице у Врњачкој Бањи. Ово је, према причи мештана, у протекле две године чак пети случај тровања паса у овој мирној улици.

Према њиховим речима, сви отровани пси уредно су чиповани и налазили су се у двориштима својих власника, нису били агресивни, нити су некога угрожавали.

– Гледали смо како наш Бади умире у страшним мукама, а били смо немоћни да му помогнемо. Ни ветеринари који су дошли нису могли ништа да учине и спасу нашег љубимца који нам је практично био као члан породице – огорчено прича Драгана Лукић из Моравске улице у Врњачкој Бањи.

Слично говори и њена комшиница Биљана Стојковић којој су, својевремено, за само два дана, на исти, бруталан начин отрована чак два пса.

– Били су нам више од љубимаца. Држали смо их у дворишту и били су везани. Нисмо их пуштали да сами без повоца излазе на улицу. Није ми јасно чији то мозак може да смисли и коме тако монструозне идеје могу да падну на памет – пита се госпођа Стојковић.

Тровање свог пса Бадија породица Лукић пријавила је овдашњој полицији и сада чека извештај патолога у Краљеву, али према њиховим информацијама починилац још није ухваћен.

– Надамо се да ће кривац бити кажњен за своје монструозно дело – додаје Драгана Лукић. – Ми смо у нашим љубимцима пронашли више људскости него у појединим људима, а нажалост, иживљавање над животињама у Србији је у последње време све учесталија слика.