ПРОЈЕКАТ: КАКО, КУДА, КОМЕ (7) – СУФИНАНСИРАН СРЕДСТВИМА ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

СВЕ РЕЛЕВАНТНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ УКЉУЧЕНЕ СУ У РАД НАЦИОНАЛНОГ КОНТАКТ ЦЕНТРА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ 

internet-deca-zavisnost

Захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, сви грађани преко Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, укључујући и децу и малолетна лица, могу да се обрате том центру уколико желе да добију савете из области безбедности на интернету или упуте пријаву угрожавања безбедности деце на интернету.

Држава је и институционално, кроз један централизован систем, преузела бригу о питању које представља глобални изазов. Тиме што је успостављен овај контакт центар предузете су превентивне мере, како проблем безбедности деце на интернету не би ескалирао. Постојање јединственог места за савете и пријаву, било је неопходно и како би и деца и родитељи, наставници и сви други, на једном месту могли да сазнају све што их занима о овој теми, односно да пријаве било који проблем који уоче, а тиче се заштите и безбедности деце на интернету.

internet-deca-zavisnost

Грађани могу да пријаве злоупотребу интернета и угрожавање безбедности деце на интернету на број телефона 19833, слањем мејла на адресу bit@mtt.gov.rs или путем електронске пријаве на порталу www.pametnoibezbedno.gov.rs.
Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, покренуло је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, на основу Уредбе о заштити и безбедности деце приликом коришћења нових технологија.

У раду центра укључени су и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Републичко јавно тужилаштво.

grb#opstine#vrnjacka#banjaПројекат „КАКО, КОМЕ, КУДА“ суфинансиран средствима општинe Врњачка Бања
infoKVpress-logo Реализацију пројекта „КАКО, КОМЕ, КУДА“ извршава infoKVpress
Ставови који су изнети у овом тексту искључива су одговорност infoKVpress-a, и ни на који начин не представљају ставове и мишљења општине Врњачка Бања