фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

ГРАД КРАЉЕВО НА КОНКУРСУ ДОБИО 26 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УВОЂЕЊЕ ВИДЕО НАДЗОРА, СИСТЕМ ЗА КАЖЊАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА У САОБРАЋАЈУ И ФОРМИРАЊЕ МОНИТОРИНГ ЦЕНТРА 

За пројекат „Успостављање система видео надзора за кажњавање саобраћајних прекршаја“, који се односи на подизање иновационих капацитета града у области безбедности саобраћаја, Краљево је на конкурсу кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, из државног буџета бесповратно добило око 26 милиона динара.

Овај пројекат подразумева успостављање видео надзора за кажњавање саобраћајних прекршаја у граду у оквиру кога ће бити обухваћени системи видео надзора, систем за кажњавање саобраћајних прекршаја и мониторинг центар.

Видео надзор биће постављен на три прометне раскрснице у граду и омогућиће аутоматско снимање и препознавање регистарских таблица возила која су прешла на црвено светло или прекорачила брзину, као и складиштење података уз реалну слику ситуације и снимање сигнала са камера ради каснијег прегледа.

Успостављање интегрисаних система надзора и контроле за кажњавање саобраћајних прекршаја свакако ће повећати ниво безбедности свих учесника у саобраћају у граду на Ибру.