фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Бициклистичком „гранд фондо“ трком јуче је у граду на Ибру одржан други по реду „Меморијал Радош Чубрић“, у част доајену и легенди југословенског и краљевачког бициклизма, преминулог у августу 2017. године.

У организацији овдашњег Бициклистичког клуба „Металац“ данашња промотивно-рекреативна трка, на траси од четрдесетак километара, вожена је од Трга српских ратника у центру Краљева до циља на оближњој планини Гоч.

– Учествовало је више од 100 професионалних и рекреативних бициклиста из градова широм Србије и Републике Српске међу којима су били и наши познати бициклисти Душан Рајовић и Иван Стевић – каже Радиша Чубрић из БК „Металац“. – Циљ је да ова меморијална трка постане традиционална и да сваке године окупи што више учесника на два точка из целог региона.

Бранећи боје некадашње СФРЈ и краљевачког „Металца“, легендарни Радош Чубрић је побеђивао на бројним домаћим и светским бициклистичким такмичењима, а у дресу са државним грбом наступио је и на Олимпијским играма у Минхену 1972. године. Радошевим бициклистичким стопама кренули су и његови синови – старији Рајко, учесник Олимпијаде у Сеулу 1988., и млађи Радиша који је наступио у Барселони четири године касније.

– На овај начин сећамо се доајена бициклизма на овим просторима и истовремено промовишемо овај спорт, здрав начин живота и туристички потенцијал краљевачког краја – додао је Радиша Гиле Чубрић, некадашњи селектор бициклистичке репрезентације Србије.

фото: инфоКВпрес