KRALJEVO - USLI U PARLAMENT Slavlje aktivista ,,Lokalnog fronta,, 25.04.2016.

„ЛОКАЛНИ ФРОНТ“ У ПАРЛАМЕНТУ

На локалним изборима у Краљеву највеће изненађење направило је Удружење грађана „Локални фронт“ које је, према прелиминарним резултатима, освојило 5,95 одсто гласова Краљевчана који су изашли на изборе, и тако највероватније са пет одборничких мандата ушло у локални парламент.

– Почели смо као протест, изашли смо на улицу да бранимо пристојност, а сада смо се нашли у градској Скупштини као једини глас пристојних и образованих људи Краљева. То значи да ћемо се залагати за све њих, и оне који јесу, и оне који нису гласали за нас – каже Предраг Воштинић, активиста „Локалног фронта“.

Према његовим речима, „Локални фронт“ окупља слободоумне, углавном младе Краљевчанке и Краљевчане, међу којима има и лекара, професора, инжињера, радника, пољопривредника… У Удружењу нема хијерархије, а није постојао ни носилац листе кандидата за одборнике, већ само први на листи што је законска обавеза.

– Свима нам је заједничко снажно неслагање са постојећим системом и храброст да учинимо нешто за наш град – додаје Воштинић. – Уз то, залажемо се за поштовање закона и процедура у раду локалне самоуправе, јавних предузећа и институција, као и декорупцију целокупног друштва.

У „Локалном фронту“ истичу да ће у будућем сазиву краљевачког парламента деловати самостално.

– Бићемо једина грађанска опција у парламенту, што довољно говори да не постоји ни промил шансе да разговарамо о било каквим коалицијама – поручују активисти „Локалног фронта“.