ИЛУСТРАЦИЈА
ИЛУСТРАЦИЈА

Према подацима Завода за јавно здравље, од укупно 600 тестираних узорака бриса са територије Краљева, рачунајући 167 ПЦР и 433 тестова антиген методом, на ковид-19 позитивно је рекордних 243, саопштио је градски Кризни штаб.

Од почетка епидемије средином марта укупно је регистрованo 4.733 случаjeвa инфекције, док је у актуелном таласу короне од 16. октобра званично потврђено чак 3.295.

Како је саопштено, од последица короне у овдашњој Општој болници „Студеница“ преминуло је двоје пацијената са територије Краљева, тако да је до сада укупно 75 Краљевчана изгубило битку против овог опаког вируса.

У Општој болници тренутно се лечи 73 ковид пацијената, петоро више у односу на претходни извештај. На интензивној нези је седморо пацијената, од којих је троје на респиратору, а четворо на неинвазивној вентилацији. Како је саопштено из ове установе, у минулих 24 сата преминуло је петоро пацијената, 21 је новопримљених, а 11 пацијената је отпуштено са болничког лечења. У овом периоду у Ковид амбуланти обављено је 236 прегледа.