KRALJEVO - predstava #sumnja

Представом „Сумња“ Краљевачког позоришта, по тексту Џона Патрика Шенлија, а у режији Југа Ђорђевића, вечерас ће у Краљеву почети 55. Фестивал професионалних позоришта Србије – „Јоаким Вујић“.

Одлуком селектора, публика ће на овогодишњем ферстивалу до 22. маја бити у прилици да погледа укупно осам квалитетних представа, од којих седам у такмичарском делу програма, а једну у част награђених.

Осим „Сумње“ у трци за награде наћи ће се и „Бановић Страхиња“ у копродукцији Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници и Шабашког позоришта, „Наши преци, једите са нама“ Пулс театра из Лазаревца у копродукцији са Народним позориштем „Стерија“ из Вршца, „Али град ме је штитио“ Народног позоришта Ужице, „Негри“ Књажевско-српског театра, „Триптих о радницима“ Градског позоришта Чачак и „Анималс“ Крушевачког позоришта, док ће у част награђених последње вечери фестивала бити изведена представа „Претпоследња панда или статика“ Шабачког позоришта.

Под покровитељством Министарства културе и информисања, организатори 55. по реду Фестивала „Јоаким Вујић“ су Заједница професионалних позоришта Србије, Краљевачко позориште и краљевачка локална самоуправа.