фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Четрдестшестогодишњи Краљевчанин А.С. утопио се данас, око 15.30, у Ибру у центру Краљева. Како се претпоставља, ова несрећа се догодила када је мушкарац покушао да попреко прерони Ибар са десне, до леве обале. Том приликом, према речима очевидаца, највероватније је ронећи ударио главом у корито сплава усидерног уз леву обалу, уз само градско шеталиште крај реке.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Чули смо када је рекао да ће да прерони Ибар од Рибничке до десне обале и назад. Ушао је у реку, пар пута изронио да би узео ваздух, а онда је чини се ударио главом у корито сплава и нестао – прича група младића која се задесила у непосредној близини. – Пошто се није појављивао неких двадесетак секунди улетели смо у воду, допливали до места где је нестао, али нисмо успели да га пронађемо.

Убро су на место несреће пристигле екипе хитне помоћи и ватрогасно-спасилачке јединице, као и припадници краљевачке полиције, а потом и ронилачки тим Жандремерије. Рониоци су око 19.15 пронашли беживотно тело мушкарца испод сплава и извукли га из реке на обалу.

Како незванично сазнајемо, А.С. је на Ибар са такозване Рибничке стране јуче дошао са пријатељима како би потражили спас од тропске врућине, као што је то учинио и велики број Краљевчана. Боравак на реци за несрећног мушкарца, на жалост, трагично се завршио.