ugositeljsko#turisticka#skola

Велики успех остварили су ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање на недавно одржаном Међународном кулинарском фестивалу у словеначкој Крањској Гори.

Као најмлађи учесници, у конкуренцији више од 80 такмичара из Италије, Турске, Хрватске, Македоније, Русије и Словеније, ђаци ове школе – Милан Шибак, Лазар Миловановић, Нина Јевђић, Владимир Одаренко, Јасмина Ивановић, Алекса Петровић, Тијана Ракић, Лав Грдан и Никола Глигоријевић освојили су четири златне, две сребрне и четири бронтане медаље.

Своју кулинарску вештину ђаци су у Крањској Гори демонстрирали у четири категорије: припремање националног јела на савремен начин, припремање јела на модеран начин, Артистика – уметничко такмичење и кондиторство (колачи и експонат), заслуживши признања и стручног жирија и својих старијих колега.

– Уз освојене медаље, за ђаке је ово било јединствено и непроцењиво искуство – каже Јелена Чеперковић, директорка врњачке Угоститељско-туристичке школе. – Резултати наших ђака и наставника потврђују да смо колектив који се максимално труди да се сваком ученику посвети посебна пажња у његовом професионалном развоју.