ЕКИПА Угоститељско - туристичке школе на штанду у Љубљани
ЕКИПА Угоститељско – туристичке школе на штанду у Љубљани

Велики успех остварили су ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање на недавно одржаном 29. Сајму туризма у Љубљани освојивши сребрно признање за свој туристички производ, излет под називом „Мирис векова, тамјана и јоргована“.

Ученици трећег разреда, смера туристички техничар – Мина Ивановић, Милица Себић, Тамара Радојичић, Сара Пајић и Александар Ердоглија,

Заједно са професорком Зорицом Лазић као ментором, осмислили су и представили аранжман који представља средњи век и благо из овог периода које Србија туристима може да понуди. Излетом су обухваћени обиласци најзначајнијих споменика културе у околини Врњачке Бање и Краљева – средњовековни манастири Жича, Градац и Студеница, тврђава Маглич и, по свом амбијенту јединствени Крстовград у којем је планирана презентација и дегустација јела служених на двору Немањића.

– Тема овогодишњег сајма била је „Култура у туризму – Више знања за више туризма“, а успех штанда и презентације наших ђака је још једна потврда квалитета врњачке Угоститељско-туристичке школе – каже директорка Јелена Чеперковић. – За ђаке је ово било јединствено и непроцењиво искуство, а из главног града Словеније вратили су се са пуно лепих успомена и утисака.