ускршња#изложба

Поводом предстојећих ускршњих празника, у Основнoj школи „Четврти краљевачки батаљон“ у Краљеву одржана је традиционална, хуманитарна, продајна изложба ђачких радова.

На овој шареноликој изложби учествовало је више од хиљаду ученика од првог до осмог разреда, као и полазници припремних „нултих“ разреда ове школе, који су посетиоцима осим ускршњих јаја осликаних дечјом маштом, по симболичним ценама понудили и друге украсне предмете попут ускршњих честитки и корпица, па чак и слаткише и слане ђаконије.

ускршња#изложба

– Ову ускршњу манифестацију организујемо по осми пут, а савет родитеља и ђачки парламент одлучиће у коју ће сврху сав приход од продаје бити искоришћен. Изложба је била више него успешна о чему најбоље сведочи и чињеница да су школски холови, ходници и друге просторије практично били тесни да приме све ђаке, родитеље и друге заинтересоване посетиоце – каже Марина Вучинић, директорка ОШ „Четврти краљевачки батаљон“.

На овој несвакидашњој и добро осмишљеној изложби ускршње јаје осликано ученичком руком и маштом коштало је од 10 до 100 динара, за ускршњу честитку требало је издвојити педесетак динара, за слаткише и слане специјалитете од 10 до 100, док су украсни предмети коштали од 100 до 500 динара.