фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

По конкурсу краљевачке филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) данас је у свечаној сали Градске управе додељено 88 уговора за субвенције самозапошљавања.

Уз финансијску и стручну подршку НСЗ и локалне самоуправе, ове уговоре добили су корисници са територије града Краљева који су током ове године покренули сопствени бизнис.

– За ову намену издвојено је укупно 17 милиона динара, од којих је град Краљево издвојио два милиона искључиво за подстицај предузетништву. Успели смо да задовољимо тек 48 одсто од укупног броја поднетих захтева, што потврђује да влада велико интересовање за покретање и развој сопственог сопственог бизниса – каже Снежана Прелић, директорка краљевачке филијале НСЗ.

Према њеним речима, овом приликом најзаступљеније су производне, занатске, здравствене и услужне делатности, а међу добитницима субвенција у великом броју заступљене су припаднице нежнијег пола и млади људи.

– Национална служба за запошљавање ће у сарадњи са осталим институцијама и установама наставити да подржава предузетништво програмом „Менторинг“ како би помогла овим предузетницима да у првој години свог пословања савладају све препреке, да им укажемо на могућности које постоје у привреди и на тај начин помогнемо опстанак и развој предузетништва – додала је Снежана Прелић.