Чланови Ротари клуба Краљево уручили су вредну донацију, 12 дронова прилагођених учењу програмских језика, намењених основним школама са територије Краљева и Врњачке Бање. 

фото: инфоКВпрес

Ова донација део је велике хуманитарне акције коју спроводе Ротари клубови и Дистрикт 2483. Сакупљено је, наиме, 117.200 долара и набављено укупно 670 дронова за основне школе широм Србије. Пројекат су финансијски помогли Ротари фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

– Потписан је и уговор о донацији беспилотних летелица основним школама у Србији у оквиру акције „За лепшу школу“. Акција се спроводи на основу раније потписаног Меморандума о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Ротари клубова – каже др Милан Максимовић, председник Ротари клуба Краљево. – Дигитализација и увођење информационих технологија у образовно-васпитни систем је веома важан пут за све нас, од унапређења прописа, инфраструктуре, до обука.

фото: инфоКВпрес

Према његовим речима, изузетно је важно да се деца што раније заинтересују за програмирање јер се приликом решавања задатака из области програмирања дронова развијају и међупредметне компетенције и ученици користе знања и из математике, физике и енглеског језика.

Како је овом приликом најављено, ротаријанци планирају да до краја ове године обезбеде средста за донацију апарата за неуро-инвазиони мониторинг Општој болници „Студеница“ у Краљеву.