фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

На пригодној свечаности у Општој болници „Студеница“ уручено је око 150 захвалница хуманим краљевачким привредницима, установама, организацијама и појединцима који су својим несебичним донацијама помогли борбу свих запослених у овој установи, као и у Дому здравља и у Заводу за јавно здравље, против пандемије корона вирусом.

– Свака донација је драгоцена и зато је ово само скроман начин да се свима захвалимо. За минулих годину дана овдашњи привредници, предузећа, организације и удружења донирали су нам укупно 76,6 милиона динара, од заштитних маски и течности за дезинфекцију, до најсавременијих екг и других медицинаких апарата – рекао је овом приликом др Зоран Мрвић, директор ОБ „Студеница“.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Он је додао да су у истом периоду Министсрство здравља и Републички фонд у краљевачку болницу уложили укупно 120 милиона динара, што је више него за протеклих пет година.

– На дан када у ковид болници први пут нема пацијената, поручујемо да нам све то даје снагу да истрајемо све док коначно не победимо корону – нагласио је др Мрвић.

Уз поштовање епидемиолошких мера додели захвалница присуствовали су и Небојша Симовић, начелник Рашког округа, градоначелник Краљева др Предраг Терзић и Звонко Туфегџић директор Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког округа.

– Немерљив је допринос свих запослених у краљевачким здравственим установама који су минули период провели на првој линији одбране против ковида-19 – рекао је градоначелник Терзић. – Велико им хвала на томе, као и привредницима који су се редовно одазивали свим нашим апелима за било коју врсту помоћи.