фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уз пригодну свечаност у сали Градске управе, додељена су признања најуспешнијим краљевачким спортистима, тренерима и клубовима у прошлој години.

У традиционалној анкети Спортског савеза, за најбољу екипу у протеклој години потпуно заслужено је проглашен Женски кошаркашки клуб „Краљево“, иза кога је, упркос епидемији ковидом-19, најуспешнија сезона у клупској историји. Популарне „малене“ освојиле су национални Куп, а остаје жал за титулом шампиона државе у сезони 2019/2020, прекинутој због корона вируса.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Признање најбоље спортисткиње отишло је у руке Драгане Гобељић, капитена ЖКК „Краљево“, кајакаш КК “Ибар“ Павле Здравковић проглашен је за најбољег спортисту, а Милош Миладиновић из Бициклистичког клуба „Металац“ за најбољег тренера.

У јуниорској конкуренцији најбољи су атлетичарка Јована Миладиновић и аутомобилиста Милош Мирковић из АМСК „КВ рејсинг тима“, код кадета кајакашица Жељана Чингелић и атлетичар Андрија Поповић, док су у пионирској конкуреницији најуспешнији кајакаши „Ибра“ Ања Богдановић и Вук Базић.

За најбољег спортског радника проглашен је Драган Симовић, председник Рукометног савеза Рашког округа, а посебна признања овом приликом добила је ОШ „Димитрије Туцовић“ за успех ђака на Спортским играма младих, градоначелник др Предраг Терзић за допринос развоју спорта и Владимир Дашић за огроман допринос афирмацији краљевачког спорта.

фото: инфоКВпрес