фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Незапамћена бујица тешко је оштетила једину саобраћајницу према селу Трговиште на јужној падини планине Котленик, оставивши двадесетак мештана овог села на самој граници територија Краљева и Крагујевца буквално одсечене од света.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Набујали Трговиштански поток који често током лета и пресуши, направио је огромне кратере на локалном путу, па се до села тешко стиже и пешице. То, међутим, није обесхрабрило Краљевчане и њихове пријатеље из Лепосавића на Космету да се упуте ка овом селу и мештанима доставе хуманитарну помоћ.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Заједмо са челницима, волонтерима и људима добре воље из Лепосавића доставили смо домаћинствима у Трговишту пакете хуманитарне помоћи. Ради се углавном о старачким домаћинствима која нису заборављена и којима ћемо наставити да помажемо све док се не оспособи пут према селу – каже Небојша Симовић, начелник Рашког округа.

У пакетима помоћи налазе се основне животне намирнице и средства за хигијену, а хуманитарци су један део пута превалили колима, а потом по неприступачном терену наставили пешице.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Ништа нам није тешко када је потребно да помогнемо нашој браћи која су нам толико пута до сада излазила у сусрет. Видећемо шта је мештанима још потребно и наставићемо да им помажемо – поручују хуманитарци из Лепосавића.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У својеврсном хуманитарном конвоју нашла се и медицинска екипа краљевачког Дома здравља на челу са директорком др Мирјаном Крчевинац која је мештанима Трговишта понела неопходне лекове, а на лицу места обаљени су и прегледи локалног становништва.