Миломир ГЛАВЧИЋ
Миломир ГЛАВЧИЋ

Добротвор српског порекла Миломир Глачић је несебично помажући свој родни крај небројано пута до сада показао да има веће срце него Канада чији је држављанин. У минулих десетак година, наиме, овај велики хуманиста Краљевчанима је укупно донирао више од два милиона евра, а данас је  Дому здравља поколонио и ново, савремено санитетско возило, намењено Служби хитне помоћи.

У присуству градоначелника Краљева др Предрага Терзића, ову донацију вредну 35.000 евра директорки Дома здравља др Мирјани Крчевинац уручио је Миломиров унук Горан Главчић.

– Хвала деди Миломиру што мисли на свој родни крај и што све ове године радо помаже и појединце и установе. Надамо се да ће поживети још много година и наставити своју хуману мисију – рекао је Миломиров униук Горан.

уручење#донације#миломира#главчића

Захваљујући се на вредној донацији, др Крчевинац је нагласила да је ово први, потпуно нови санитет који је за минулих пет година стигао у Службу хитне помоћи.

– Донирајући овај изванредан аутомобил установи којој је био више него неопходан, господин Главчић је још једном на делу показао своју несебичност, хуманост, родољубље и човекољубље – нагласила је др Крчевинац.

Пре ове донације, Миломир Главчић је само за изградњу новог моста преко Ибра Краљевчанима својевремено поклонио око милион евра, потом нешто више од пола милиона евра ОБ „Студеница“ за куповину магнетне резонанце, 247.500 за набавку најсавременијег скенера, као и 70.000 за ултразвук. За изградњу потпуно новог вртића у насељу Берановацу донирао је 200.000 евра. А, како би му се бар мало и још једном одужили за његову несвакидашњу хуманост, Краљевчани ће данас, на Краљевдан, празник свог града, доделили традицоналну Октобарску награду – великом Миломиру.