У склопу редовног одржавања, у току је уређење градске плаже на левој обали Ибра, као и изградња такозване „рампе“ како би се приступ обали и реци олакшао особама са инвалидитетом, као и мајкама са малом децом у колицима.

фото: инфоКВпрес

Како сазнајемо у Јавном предузећу за уређивање грађевинског земљишта, за ову намену укупно је издвојено четири милиона динара од којих 1,5 милиона за рампу. Извођач је предузеће „Западна Морава“, а рок за завршетак свих радова је 40 дана.

– Каже се да је река велико богатство када је имате у граду, а ми управо желимо да то богатство користимо више него раније. Новина је свакако рампа која ће бити адекватног нагиба и техничких карактеристика као би се омогућио приступ и нашим слабо покретним суграђанима и мајкама са дечјим колицима – каже Марица Мијајловић, в.д. директора ЈП за уређивање грађевинског земљишта.

Према њеним речима у току је уређење и самог корита реке, а судећи према дугорочним метереолошком прогнозама до наредног лета радови ће бити довољни и за касније лакше одржавање.