РУДЊАНСКА ВИСОРАВАН
РУДЊАНСКА ВИСОРАВАН

Другу годину за редом краљевачка локална самоуправа издвојила је средства из градског буџета намењених за развој сеоског туризма на територији града Краљева. На основу одлуке Градског већа, домаћинствима регистрованим за обављање туристичке делатности укупно је додељено седам милиона динара.

Од 29 пројеката пријављених на конкурс, по предлогу градске Комисије 18 подносилаца захтева за доделу подстицајних средстава потписало је уговор са градоначелником, што је за осам више него прошле године.

– Надам се да ћемо наставком планског улагања у сеоску инфраструктуру, у изградњу пансиона и побољшање услова за пријем туриста успети да увећамо број гостију – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Апелујући на домаћине који су добили средства да се удружују и сарађују, као и да реализују оно што су обећали у својим пројектима, први човек града на Ибру је изразио наду да ће велики број домаћина који се баве сеоским туризмом кренути овим путем.

– На овај начин оживљавамо Рудно, Студеницу, Лопатницу, Богутовац, Прогорелицу и Гледић. Верујем да ако се добро и домаћински ради, онда може и да се заради, а заједнички циљ је да се унапређењем понуде искористе потенцијали којима располажемо и побољшају услови живота на сеоским подручјима нашег краја – додао је Терзић.