фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

После изградње новог павиљона дечјег одмаралишта на Гочу, саграђеног на месту некадашњих барака у којима су бројне генерације ђака, не само из Краљева већ и из градова широм Србије током минуле четири деценије боравиле на школским зимовањима, летовањима и настави у природи, Краљевчани настављају да улажу у побољшање туристичке понуде на овој питомој планини.

Као што је то пре пар месеци градоначелник Краљева др Предраг Терзић и најавио, крајем јула локална самоуправа расписала је тендер за изградњу новог ски лифта на Гочу и такозване скијашке инфраструктуре на надморској висини од око 900 метара, недалеко од хотела „Добре воде“. Како сазнајемо, вредност овог пројекта износи око 30 милиона динара од којих ће по 15 милиона обезбедити Министарство трговине, туризма и телекомуникација и град Краљево, а рок за завршетак је до краја ове године.

АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

– Обнова садржаја за скијање и зимске спортове по којима је ова планина некада била препознатљива свакако ће допринети побољшању туристичке понуде, као и унапређењу услова за спровођење спортско-рекреативне и едукативне наставе на Гочу. Уколико не буде непредвиђених околности очекујемо да ће нови ски лифт бити спреман за предстојећу зимску сезону – каже градоначелник Терзић.

Ова планинска лепотица својевремено је располагала и са жичаром и са ски лифтом, али је све то минуле деценије завршило као старо гвожђе и продато на лицитацији како би се по судским пресудама намирила дуговања према бившим радницима Смучарског клуба „Гоч“.