hapsenje#eps#kraljevo

Због сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Сектором унутрашње контроле ЈП „Електропривреда Србије“, по налагу Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су шест особа запослених у краљевачкој „Електродистрибуцији“, као и једну особу осумњичену за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Овом приликом полиција је ухапсила Ђ.А.(37), одговорно лице огранка „Електродистрибуција“ у Краљеву, запослене на руководећим местима у овом огранку М.С.(53), Љ.П.(62), Д.М.(45) и Г.М.(52), као и радника М.Р.(35), осумњиченх за злоупотребу службеног положаја у саизвршилаштву, као и В.К.(45), бившег запосленог у Привредном друштву „Еуротермик“ д.о.о који се сумњи за фалсификовање службене исправе.

Сумња се да су Ђ.А., М.С., Г.М., Љ.П., Д.М. и М.Р. током 2017. године, супротно важећим процедурама ЈП „Електропривреда Србије“ донели више званичних докумената са неистинитим подацима, као и потврду за незаконито прикључење Mини-хидроелектране (МХЕ) „Дубочица 2“ на дистрибутивни систем електричне енергије. 

В.К. се сумњичи да је својим факсимилом и печатом оверио документ да је „Еуротермик“ извела радове на изградњи далековода путем којег се ова мини хидроелектрана прикључила на систем електричне енергије, иако је знао да ова фирма то није урадила. 

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.