ИЛУСТРАЦИЈА - фото: инфоКВпрес
ИЛУСТРАЦИЈА – фото: инфоКВпрес

Ефикасном и брзом акцијом, припадници Министарства унутрашњих послова у Врњачкој Бањи ухапсили су С.Ђ. (32) из Краљева непосредно након што је, како се сумња, у четвртак увече у Новом Селу пуцао на полицајце покушавајући да им побегне украденим „аудијем“ који је возио С.Б. (35), такође из града на Ибру.

Полицијска патрола је, наиме, у Врњачкој Бањи покушала да заустави  „ауди“ у коме су се налазили осумњичени, али су се они, оглушили о наређење да се зауставе и побегли, да би после неколико километара праве филмске потере, у Новом Селу слетели су са пута. 

С.Ђ. се сумњичи да је тада испалио више хитаца из ватреног оружја у правцу полицијских службеника, док је С.Б. ушао у оближње двориште, сео у откључани „пасат“ и кључевима који су били унутра стартовао возило, покушавајући да побегне са својим саучесником.  Полицијско возило им је, међутим, препречило пут, а они су поново слетели у канал. Ту су коначно и ухапшени.

Претресом стана и других просторија С.Б. пронађена је мања количина дроге, док су у стану С.Ђ. пронађени предмети за које се сумња да потичу из кривичних дела. Полиција ће украдени „пасат“ вратити власнику, док су „ауди“ и пронађени предмети, уз потврду, одузети.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати. С.Ђ. се сумњичи да је починио кривична дела тешко убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а С.Б. за крађу возила и поседовање наркотика.

Обојица ће, уз кривичну пријаву, и у законском року, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на саслушање.


Како незванично сазнајемо, поменути „ауди“ је пре неколико дана украден у Лучанима, а потом је недавно примећен у једном селу краљевачког краја у коме су двојица мушкараца уз претњу пиштољем опљачкали продавницу одневши тридесетак хиљада динара.

Од извора блиског истрази такође сазнајемо да су ухапшени мушкарци од раније познати полицији по ситнијим крађама и разбојништвима.