Grb_policije

ЕФИКАСНИМ ОПЕРАТИВНИМ РАДОМ ПОЛИЦИЈЕ УХАПШЕНА СУ ДВОЈИЦА ОСАМНАЕСТОГОДИШЊАКА КОЈИ СУ ПРОТЕКЛЕ НОЋИ НА ЗВЕРСКИ НАЧИН У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ ПРЕТУКЛИ УЧЕНИКА ДРУГОГ РАЗРЕДА УГОСТИТЕЉСКО – ТУРИСТИЧКЕ ШКОЛЕ

Министарство унутрашњих послова саопштило је касно вечерас да су припадници полиције у Врњачкој Бањи, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело убиство у покушају  ухапсили М.О. (1999) и А.З. (1999), одредивши им задржавање у полицијском притвору до 48 сати и првог саслушања у надлежном тужилаштву.

Сумња се да су М.О. и А.З. у ноћи између уторка и среде нанели тешке телесне повреде шеснаестогодишњем ученику другог разреда врњачке Угоститељско-туристичке школе, родом из Лазаревца.

Како се претпоставља, ученик је брутално претучен, највероватније металним „боксером“, а око један сат после поноћи пронађен је како без свести лежи на плочнику популарне „променаде“ у центру Врњачке Бање са тешким повредама главе. Несрећног дечака приметили су пролазници који су одмах позвали хитну помоћ и алармирали овдашњу полицију. Са повредама опасним по живот, дечак је хитно пребачен у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву, а потом у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу.

-Према последњим информацијама дечаково стање је стабилно и то је сада најважније. Иако је ђак наше школе он ипак није становао у нашем Дому ученика, већ у изнајмљеном, приватном смештају, тако да не знам где је у то време ишао и зашто је још био напољу – још у шоку после незапамћеног инцидента каже Јелена Чеперковић, директорка Угоститељско-туристичке школе у Врњачкој Бањи.

Осумњичени за покушај убиства малолетника ће у законском року бити приведени надлежном тужилаштву после чије ће истраге бити и познат мотив незапамћеног батинања шеснаестогодишњег ученика које је узнемирило и све мештане престонице српског континенталног туризма.