ИЛУСТРАЦИЈА
ИЛУСТРАЦИЈА

После успешно спроведеног предистражног поступка, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и у координацији са Министарством унутрашњих послова, УКП, Одељењем за борбу против корупције, полиција је јуче, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсила четрдесетдвогодишњег И.М. из Конарева код Краљева, вршиоца дужности директора Завода за заштиту споменика културе у Краљеву, због сумње да је починио кривично дело примање мита.

Како је саопштило Тужилаштво за организовани криминал, сумња се да је И.М. примио поклон у новцу у износу од 2.000 евра како би Завод за заштиту споменика културе у Краљеву донео решење о издавању услова за доградњу и реконструкцију објекта који се налази у зони заштите што је, иначе, предуслов за добијање грађевинске дозволе.

Како незванично сазнајемо, он је ухапшен током дана недалеко од зграде Завода за заштиту споменика културе у Краљеву, у веома прометној Улици цара Лазара. Функцију директора у овој угледној установи  И.М. обавља последњих неколико године и истовремено је председник овдашњег Удружења ликовних и примењених уметника.

Осумњичени И.М. ће у законском року бити приведен у Тужилаштво за организовани криминал где ће након саслушања бити одлучено о даљим истражним радњама, као и да ли ће осумњиченом бити одређен притвор.