hapsenje#predrag#petronijevic

ПРОНЕВЕРИО 2,3 МИЛИОНА

Због сумње да је злоупотребом службеног положаја прибавио противправну имовинску корист већу од 2,3 милиона динара, припадници краљевачке полиције су у наставку акције на сузбијању корупције ухапсили бившег председника Фудбалског клуба Слога из Краљева Предрага Петронијевића (32), и по налогу заменика вишег јавног тужиоца одредили му задржавање у полицијском притвору до 48 сати и првог саслушања.

Сумња се да је Петронијевић од јула 2015. до фебруара ове године, колико је и провео на челу Слоге, као одговорно лице са рачуна клуба подизао новац чији је један део користио за клупске потребе, а други присвајао за себе. Он се терети да је на тај начин оштетио клуб и себи прибавио противправну имовинску корист од 2,3 милиона динара.

Пре шестомесечног обављања функције председника Слоге, Петронијевић је био и на челу Тениског савеза Западне Србије, а широј јавности је постао познат због афере са улазницама за Дејвис куп меч између Србије и Хрватске који је у марту 2015. одигран у новој краљевачкој хали спортова. Тада се Петронијевић сумњичио за махинације са улазницама, али против њега по том основу није поднета и званична пријава.

А, због сумње да је починио проневеру у најпознатијем и најпопуларнијем фудбалском колективу у краљевачком крају, Петронијевић ће, како је саопштила краљевачка полиција, у законском року бити приведен у Више јавно тужилаштво у Краљеву на саслушање.