фото: Н.Б.
фото: Н.Б.

У саобраћајном удесу воза и аутомобила који се под још неразјашњеним околностима догодио у јутрос, око 6 сати, на обележеном пружном прелазу без рампе у месту Штулац код Врњачке Бање, срећом нико није настрадао, а једна особа задобила је лакше телесне повреде.

Како сазнајемо, удес се догодио када је путнички воз који саобраћа на релацији Краљево – Јагодина налетео на аутомобил „ситроен пикасо“ који је у том тренутку на пружном прелазу локалне саобраћајнице покушавао да пређе пругу. Том приликом возач „ситроена“ Александар Боровић (22) из Врњачке Бање, задобио је лакше повреде због којих је превентивно збринут у краљевачкој Општој болници „Студеница“ и не налази се у животној опасности.

Како сазнајемо, младић се враћао кући и према причи мештана који живе у близини овог пружног прелаза, највероватније од густе магле није видео воз који се срећом споро кретао. Александар је, кажу, имао и среће што га је воз ударио у сувозачеву страну.

– Ово је долина Западне Мораве и магле су честе не само у зимском периоду. Могуће је да је то узрок. Овај прелаз никада није имао рампу већ само друмску сигнализацију – кажу мештани.

Увиђај на месту удеса обавили су припадници полиције, a на терен је изашла и железничка комисија који ће утврдити околности под којима се ова несрећа догодила.