У традиционалној манифестацији „Дан пешачења у Србији“ коју је 2017. покренуо Планинарски Савез Србије и ове године учествоваће Планинарско-спортско друштво „Гвоздац“ из Краљева.

ИЛУСТРАЦИЈА – фото: инфоКВпрес

Под слоганом „Корак ближе здрављу“, планинари, рекреативци и заљубљеници у природу, упутиће се, у суботу, 11. септембра, од 8.30 стазом дугачком три километра и то од нове хале спортова у Рибници, уз истоимену реку, све до Мошиниг гаја, својевремено познатог и омиљеног излетишта Краљевчана. Како је предвиђено, након паузе и одмора, уследиће повратак истом стазом.

Из ПСД „Гвоздац“ поручују да су се ове године одлучили за трасу којом становници града на Ибру могу свакодневно да пешаче, као и да је циљ ове манифестације промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу, као најбоље превентиве. – Желимо да се да се пешачење претвори у стварно добру навику која има огроман значај за физичко и ментално здравље наших суграђана, а посебно у борби за јачање имунитета – наводи се у саопштењу ПСД „Гвоздац“ уз подсећање да ће се због специфичности узрокованих пандемијом, и овогодишњу акција реализовати на специфичан начин уз поштовање епидемиолошких мера.