Goran Ćeličanin - I nagrada, strip i karikatura

У организацији Културног центра „Рибница“, а уз подршку локалне самоуправе, у Краљеву се 24. и 25. августа одржава осми по реду „Стрит-арт“ фестивал који ће окупити младе људе из целе Србије који се баве алтернативним уметностима.

Уз традиционално цртање графита и „3D STREET ARТ“ испред Градске књижаре у Омладинској улици, пред сам почетак музичког програма биће додељене и награде по конкурсу КЦ „Рибница“ за најбољи кратки филм, стрип/карикатуру и фотографију. Прву награду за фотографију на овогодишњем конкурсу освојила је Сара Јевтовић из Краљева за фотографију „Дружење 21. века“, за најбољи стрип и карикатуру Горан Ћеличанин из Крушевца за рад „ТВ“, док је филм „Злоупотреба медија“ Димитрија Крстајића из Сремске Митровице победник у категорији за најбољи краткометражни филм.

Rambo#Amadeus

У малом дворишту ОШ „Четврти краљевачки батаљон“ у музичком делу програма у петак ће наступити трстенички рок бенд „Људи у глави“, потом ће се публици представити „Ларска“ из Крагујевца и за крај прве вечери београдски хард рок/метал бенд „Death Saw“ који предводи фронтмен Ђорђе Давид.
Суботњи програм на истом месту отвориће млади краљевачки рокери „Октава више“, потом следи наступ мелодичног панк бенда „Раскид 13“ из Панчева, а фестивал ће својим концертом затворити легендарни Рамбо Амадеус.
Улаз на концерте је – бесплатан.