фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

У недељу 15. јула у 20 сати на платоу код „Врабца“ уз звуке фанфара председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, предаће карневалистима кључеве града, и тако свечано отворити 14. међународни „Врњачки карневал“, који ће трајати до 22. јула.

Током осам карневалских дана велики број извођача смењиваће се на две музичке бине. Прве вечери, после свечаног отварања на тргу код Библиотеке у 21 сат,одржаће се музичка манифестација „Једна песма – једна жеља“.

А, наредних дана госте Карневала забављаће, Бијело дугме, Џенан Лончаревић, Плави оркестар, Ана Бекута, Аца Лукас, Васил Хаџиманов, Нервозни поштар, и многи други.

У уторак 17. јула, од 19 сати, наступиће најмлађи учесници Карневала, док је почетак велике карневалске поворке на Бањској променади заказан за суботу, 21. јул, када ће се представити карневалисти са Кубе, из Малезије, са Аруба, из Италије, Словеније, Македоније, Румуније, Бугарске, Србије…

Врњачки карневал, на коме домаћини очекују око 350.000 страних и домаћих гостију, заузима значајно место у календару светских карневалских дешавања, и уз Гучи, и Егзит, највећа је туристичка манифестација у Србији.

Организатор Карневала је Туристичка организација Врњачке Бање, покровитељ Општина Врњачка Бања.