фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Због снега који дуже од 48 сати непрекидно пада у краљевачком крају али и нових најављених падавина, на препоруку Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелник др Предраг Терзић је данас прогласио ванредну ситуацију на целој територији града Краљева.

У складу са овом одлуком биће ангажована сва оспособљена правна лица и правни субјекти како би се очистили сви путни правци и отклониле последице елементарне непогоде.

Према речима градоначелника Терзића, висина снежног покривача у самом граду није алармантна, али у селима рудњанског и студеничког краја која су удаљена и више од 100 километара, снежни наноси на појединим локацијама достижу висину и до једног метра.

фото: ДЗ Краљево
фото: ДЗ Краљево

– Неопходно је да ангажујемо све привредне субјекте оспособљене за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама како би учествовали у рашчишћавању снега и снежних наноса на регионалним и локалним путевима. На седници Градског већа донећемо и одлуку о ангажовању сталне буџетске резерве опредељене искључиво за ванредне ситуације – рекао је градоначелник Терзић.

Он је нагласио да је, осим у струденичком и рудњанском крају, тренутно најзахтевнија ситуација у Гокчаници где у петак није радила основна школа, као и у селима Лазац и Буковица, али и да нема угрожених домаћинстава.

– Путеви се чисте по приоритетима, али је најважније да сви правци буду проходни и да све институције функционишу – додао је Терзић.