kraljevo#odbojka#pesak#1

ОДБОЈКАШКА МАГИЈА КРАЈ ИБРА

Први турнир овогодишњег, деветог по реду, првенства Србије у одбојци на песку – „Вип бич мастерс 2016“ одржан је минулог викенда на Ибарском кеју у Краљеву.

После сјајних и неизвесних мечева, као и атрактивних потеза од којих је публици застајао дах, у женској конкуренцији тријумфовале су Нина Шкарић и Александра Алексић које су у финалу са 2:1(21:12, 15:21, 15:12) савладале Наташу Савовић и Катарину Раичевић, док су треће место освојиле Горана Мрђан и Теодора Трифиновић. Код мушкараца најбољи су били Марко Галешев и Ђорђе Клашнић победивши у финалном дуелу Синишу Антонића и Марка Николића са максималних 2:0 (21:14, 21:18), а треће место припало је Александру Гаврилову и Милошу Милићу.

Национални шампионат у све популарнијем „бич волеју“ наставља се турнирима у Чајетини, Великом Градишту, Бачу, Зрењанину, Сомбору, Шапцу и Новом Саду, а финални турнир биће одржан од 24. до 27. августа у Београду.

Истовремено са турниром, на теренима крај Ибра одржана је и „Школа одбојке“ за малишане узрста до 14 година, а током три турнирска дана ову „школицу“ укупно је похађало чак 190 дечака и девојчица из Краљева и околине.