OLYMPUS DIGITAL CAMERA

НА ЛОКАЛНОМ ГРОБЉУ У ЈАРЧУЈКУ САХРАЊЕНИ ПРЕДРАГ И МИЛАНКА АЛЕКСИЋ И ЊИХОВ СИН СЛАВОЉУБ

После незапамћене породичне трагедије данас су, уз православни обред, на локалном гробљу у краљевачком приградском насељу Јарчујак сахрањени Предраг (75) и Милунка Алексић (73), као и њихов син Славољуб (55), које је у среду ујутро свирепо на спавању секиром усмртила кћерка Славица Лазић (51).

За трагично настрадалим Алексићима искрено тугује цело насеље. Родбина, пријатељи, комшије и мештани, јуче су на сеоском гробљу испратили њихове посмртне остатке. Сви и даље у неверици да се оваква трагедија догодила.

– Овај крај не памти овакву несрећу… У истом дану на вечни починак испраћамо и родитеље и сина, страдалих од руке своје кћерке и сестре, рода најрођенијег. Тешко ми је било шта да кажем јер и даље не могу да верујем шта је Славица урадила – кратко каже времешна комшиница Милева покушавајући да сакрије сузе.

О мотивима овог свирепог злочина и даље се само нагађа, а нико од мештана не може ни да наслути шта је претходило крвавом пиру, и зашто је Славица усмртила своје најближе.

После саслушања, виши јавни тужилац у Краљеву одредио је Славици Лазић, осумњиченој за тешко, троструко убиство, притвор до 30 дана. Како незванично сазнајемо, Славица се на првом саслушању бранила ћутањем, па су тако мотиви овог свирепог злочина који је потресао и Краљевчане и мештане мирног приградског насеља и даље остали под велом тајне.