Весна, Сузана и Тања пронађене мртве у Бечу
Весна, Сузана и Тања пронађене мртве у Бечу

Готово сам сигуран да моја кћерка Весна и унуке Сузана и  Тања нису умрле од глади! Пре неколико дана њихова комшиница нам је рекла да је често виђала Весну са кесама из продавнице пуним хране, тако да ми је сумњива та прича да су изгладнеле. О њиховој смрти још увек не знамо много детаља, ни како су, ни зашто су све три преминуле, али не могу да поверујем да нису имале шта да једу.

Са очима пуних суза и тешко долазећи до речи каже Стеван Илић из села Витановац надомак Краљева, отац Весне Милошевић (46) која је заједно са својим кћеркама близнакињама – Сузаном и Тањом (18), у уторак пронађена мртва у свом стау у Бечу.

Према писању аустријских медија, три беживотна тела пронашли су припадници бечке полиције и ватрогасци који су дошли на позив Веснине пријатељице. Како наводе, Сузана и Тања лежале су на кревету, а на поду поред њих била је Весна. Медији такође наводе да су Веснине кћерке биле особе са инвалидитетом, али њихова бака, а Веснина мајка Даница каже да то није истина.

– Биле су здраве и праве девојке, не знам о каквом инвалидитету и поремећају говоре. Потпуно здрава и нормална деца. Са њима сам се последњи пут чула 15. априла. Тада смо дуго разговарали и ништа није наговештавало да ће се оваква трагедија догодити – каже Даница Илић док у рукама стеже фотографију својих најмилијих.

Даница и Стеван Илић - фото: инфоКВпрес
Даница и Стеван Илић – фото: инфоКВпрес

Пензионери Стеван и Даница за смрт своје кћерке и унука сазнали су из медија, а затим су их контактирале аустријске службе од којих су добили званичну информацију.

Илићи додају да се њихова Весна 1988. заљубила у једног човека из села, а затим почела да живи са њим и његовом мајком.

– Он је потом отишао у Аустрију и тамо се запослио. Весна је код њега отишла када су Сузана и Тања имале по седам месеци. Нико, међутим, није знао да он тамо има другу породицу и децу. Вешто је то сакривао – прича Стеван. – Весна је имала проблематичан брак и због тога се развела пре неколико година, али је остала у Бечу са децом која су живела у страху јер су им се родитељи често свађали.

Скрхана болом, и примајући саучешћа од рођака и пријатеља, Даница додаје да је тај брак био све само не идеалан.

– Било је ту свега и свачега и због тога су наше унуке биле тихе, повучене и мирне. Не знам, можда су зато људи мислили да су ометене у развоју или шта већ. Браниле су Весни да се поново уда и зато је она њима посветила свој живот – каже Даница.

По окончању процедуре и формалности око преузимања тела, Илићи истичу да ће кћерку Весну сахранити у Витановцу, али нису сигурни да ће успети да пребаце и тела својих унуки.

– Бивши зет нам сигурно неће дозвилити да преузмемо тела наших девојчица – вртећи главом на крају додаје Стеван. – Волео бих да их сахраним овде, заједно, једну до друге, али некако не верујем да ћу успети у тој својој намери.