одбојкашки#камп#митрово#поље

На падинама планине Гоч, у Митровом Пољу ушушканом на надморској висини од 700 метара, ових дана одржава се тринаести по реду одбојкашки камп „Асикс – Митрово Поље 2019“, који је ове године у две смене окупио укупно 150 талентованих дечака и девојчица, узраста од 7 до 18 година, из свих крајева Србије, као и из Републике Српске, па чак и из далеког Кувајта.

У традиционално сјајној, правој породичној атмосфери, под стручним надзором реномираног стручњака и оснивача кампа Драгана Ђорђевића, као и познатих тренера попут Александра Бошковића, Бошка Мачужића, Анђелке Тијанић, Стефана Пауновића и многих других, и под будним оком координатора Александра Даишевића, талентовани млади одбојкаши у прилици су да усаврше своје знање, али и још више проникну у тајне магичне игре на мрежи.

одбојкашки#камп#митрово#поље

– Учесници кампа тренирају два пута дневно, а ту су и неизоставна дружења и бројне акције јер нам је од изузетног значаја да деца из Митровог Поља осим одбојкашког знања понесу и лепе успомене и нова, нераскидива пријатељства. Колико смо у томе успешни најбоље сведочи податак да камп константо напредује и има своје завидно место међу манифестацијама овог типа – каже координатор кампа Александар Даишевић.

одбојкашки#камп#митрово#поље

Као и током минулих дванаест година, учесници кампа смештени су у одмаралишту „Милутин Андрејић“ које уз удобан смештај, бројне спортске терене, тридесетметарски базен са благо минералном водом и планинску климу пружа идеалне услове за припреме спортиста.


Полазнике прве смене посетио је и један од идејних твораца кампа Милан Жарковић, бивши тренер Партизана и селектор јуниорске репрезентације Србије, актуелни тренер Универзитета Хаваји у САД.

– Ово је признат камп и ван граница наше земље. Највероватније нећете сви постати одбојкашки репрезентативци, можда се и нећете озбиљно бавити одбојком, али ћете сигурно памтити дане проведене у Митровом Пољу – поручио је Жарковић учесницима кампа.