kraljevo-bivsi-radnici-amss-pred-svojom-nekadasnjim-firmom-27-12-2016

ПРОТЕСТ БИВШИХ РАДНИКА АМСС У КРАЉЕВУ

Група бивших радника Ауто-мото савеза Србије (АМСС) у Краљеву протестовала је данас пред зградом своје некадашње фирме захтевајући исплату заосталих плата и отпремнина.

По речима аутомеханичара Драгана Радуловића, радницима који су од 1. новембра по правоснажном решењу остали без посла дугује се у просеку по 500.000 динара, и то 250.000 за неисплаћене зараде у минулих десет месеци и по 11.000 динара отпремнина по години радног стажа.

– Без посла смо остали као технолошки вишак. Могли смо да се жалимо, али смо одустали јер су наша радна места по систематизацији укинута. Статус АМСС у Краљеву је такав да је приватној фирми поверен посао, а ми остадосмо на улици и без плата и без отпремнина – каже Радуловић.

Имовину некадашњег Ауто-мото друштва Краљево, по његовим речима, пре пет година преузео је АМСС, а радници су наставили да раде у оквиру фирме „Помоћ на путу 987“. Последње две године радници су животарили на „минмалцу“, а фирму су напустили уз више него симболичне отпремнине.

– 11.000 динара по години стажа је мизерна цифра, али то је наше и то нам припада – додаје Радуловић. – Зато и тражимо да нам се исплате сва дуговања.