фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Незапослени Краљевчани, којих на евиденцији овдашње филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) има око 11.000, били су у прилици да на традиционалном пролећном сајму запошљавања, одржаном данас у Дому војске, остваре директан контакт са потенцијалним послодавцима.

Позиву НСЗ одазвало се чак 60 послодаваца из Краљева и Врњачке Бање који су понудили више од 300 радних места различитих профила, а међу најтраженијима били су радници машинске, екектро, металске, текстилне и прехрамбене струке, као и грађевинци, трговци, економисти, административни радници…

Највеће интересовање очекивано је изазвао штанд турске компаније „Евротај“ која послује у оквиру познате „ТАЈ групе“ и која ће у својој новој фабрици текстила у Краљеву током наредне четири године укупно запослити око 2.500 људи.

– За почетак и ову прилику понудили смо радна места за пет супервизора и 50 оператера приправника, а план је да до краја ове године запослимо још 200 производних радника – нагласио је Бурак Арасан, генерални менаџер компаније „Евротај Србија“ – У нашој фабрици у Краљеву производиће се конфекција од тексаса и других материјала. Овом инвестицијом поспешиће се извоз, повећати број запослених и економски развој Србије.

Шеснаестом по реду Сајму запошљавања у Краљеву присуствовао је и Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање социјална и борачка питања, Зоран Мартиновић директор НСЗ, градоначелник Краљева др Предраг Терзић и Иван Џатић, заменик преседника општине Врњачка Бања.