dan#uspesnih

Пригодном свечаношћу у школском дворишту, петнаесту годину за редом Основна школа „Четврти краљевачки батаљон“ из Краљева традиционално је обележила „Дан успешних“ – дан посвећен најуспешнијим ученицима и наставницима.

Као и претходних година, пригодним поклонима – књигама познатих писаца, награђено је чак 270 ђака ове школе који су освојили једно од прва три места на републичким, окружним и општинским такмичењима и који су остварили запажене резултате на литералним и ликовним конкурсима, као и спортским надметањима. Тако је, на пример, ученица петог разреда Сара Родић учествовала у финалу престижног међунарународног Хипо такмичења из енглеског језика у Италији, док је годину дана млађи Вук Барлов освојио прва места на такмичењима свих нивоа из математикe.

– Поносни смо на наше ученике који су током ове школске године укупно освојили чак 413 награда. Потрудили смо се да се најбољим и најуспешнијим ђацима, као и њиховим наставницима, одужимо скромним поклонима и тако им се захвалимо што су на сјајан начин представљали своју школу – каже Марина Вучинић, директорка школе.

Истовремено, пригодним поклонима награђено је и 50 наставника и учитеља који су својим огромним трудом подстицали ђаке да буду вредни, радни и успешни.